Publisert 27.01.2013

Kjemper for småbedriftene

- Alle som jobber i små- og mellomstore bedrifter er helter, sier Cecilie Vanem, daglig leder i Dipper.
Kjemper for småbedriftene

- I dag må små bedrifter betale regningen for spesialavtalene store selskaper får tilbud om. Dermed blir det enda vanskeligere å lykkes. Det synes jeg er urettferdig, og det vil jeg gjøre noe med, sier Cecilie.

- Vet hvor ensomt det er

Cecilie vet hva hun snakker om. Hun har lang erfaring som gründer og har startet opp flere suksessfulle IT-selskaper, blant annet SaveIT. Hun står også bak eiendomsutviklingsfirmaet Vanem Invest og interiørbutikken Briskeby Gods.

- Jeg vet hvor ensomt det er å være gründer og daglig leder. Du skal ha fokus på kunder og alt det organisatoriske. Du har ikke tid til egenutvikling. Dipper skal åpne opp for fora der gründere kan dele erfaringer og lære av hverandre.

Her er Cecilies egne råd til gründere:

  • Skaff deg en mentor. - Tenk på hvem som er helten din og inspirerer deg. Selv ringte jeg styreformann i Merkantil Data og Hands, Riulf Rustad, da jeg startet opp SaveIT i 2002. Jeg overtalte han til å ta en kaffekopp med meg, og siden har vi fulgt hverandre. Nå er vi hverandres mentorer og dønn ærlige sparringspartnere. Det har hjulpet meg enormt.
  • Tør å velge bort. - Det er alltid mange du føler du må pleie på grunn av dårlig samvittighet. Gamle venninner og kolleger. Av og til må du være egoistisk og si nei. Det må til for å lykkes i markedet for små- og mellomstore bedrifter.
  • Jobb for felles verdier i selskapet. - Du kan ikke ha ulik kultur i ulike avdelinger. Det er viktig med en felles grunnmur og en visjon på toppen. I mellom skal du ha målbare mål. Du må leve verdiene og være tro i forhold til verdiene i bunn.
  • Sørg for at alle kollegene dine er trygge på hva de skal gjøre og hvordan de skal gjøre det. - Det gjør hverdagen din som bedriftsleder mye enklere.

Cecilie håper så mange som mulig ønsker å delta i nettverket Fuglekassa og vil bidra med egne erfaringer rundt det å ha en liten- eller mellomstor bedrift.

Hvis du er Dipper-kunde og ønsker å dele dine tips på Fuglekassa, ta kontakt på e-post eller telefon 99594980

DIB - Det Intelligente Bibliotek

Ambisiøs, markedsledende, prisvinnende – og fornøyd Dipperkunde!

DIB - Det Intelligente Bibliotek

Ambisiøs, markedsledende, prisvinnende – og fornøyd Dipperkunde!

Kombinerer kunnskap og kvalitet med tradisjon og nye trender

Nytt hovedkontor, ny nettside, ny nettbutikk – og ny mobilleverandør; selvsagt Dipper.