Pressemelding

I løpet av fire måneder er 1162 håndverkere fra nord til sør nominert som Norges hyggeligste håndverker. Nå er 22 håndverkere klare for finalen. Du kan være med å påvirke hvem som vinner.

– Å velge ut finalistene blant over tusen nominerte håndverkerne er en nesten umulig oppgave. Norge er fullt av hyggelige og dyktige fagfolk som står på i både små og store bedrifter. Det har vi sett gjennom de mange nominasjonene som har strømmet inn fra kunder, kolleger, ansatte og sjefer, sier Anette Ramstad, jurymedlem i Norges Hyggeligste Håndverker og politisk rådgiver i Byggenæringens landsforening.

På jakt etter håndverkere som gir det lille ekstra

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra håndverkerbransjen for å skape større stolthet og engasjement for håndverkeryrkene. Det er andre gang kampanjen arrangeres, og engasjementet har vært enormt.

– Nominasjonene har kommet fra hele landet, fra alle bransjer og i alle aldre. 2444 nominasjoner har kommet inn og over 210 000 stemmer er registrert. Dette er en bekreftelse på det vi har visst lenge - at det finnes utrolig mange hyggelige og dyktige håndverkere der ute. Og fortsatt er det mange som ikke er nominert, sier Ramstad.

Tall fra Prognosesenteret viser at nordmenn bruker over 70 milliarder på oppussing i året - mer enn noe annet land i Europa. Administrerende direktør Christel Borge i småbedriftenes mobilselskap Dipper er en av initiativtakerne bak Norges Hyggeligste Håndverker. Uten håndverkerne stopper Norge opp, mener Borge, og legger til at det er en glede å bidra til at flere dyktige og hyggelige håndverkere løftes fram.

– Faglig dyktighet, seriøsitet og erfaring er ikke det eneste som er viktig når vi velger håndverker. Håndverkere forteller at de jobber tett på all slags folk og at gode samarbeidsevner og dialog også er viktig for sluttresultatet. Men hvorfor er det nesten bare de dårlige håndverker-historiene vi hører? Nettopp derfor er vi på jakt etter håndverkere med glimt i øyet og som gir det lille ekstra. Vi vet at det er mange av dem der ute,  sier Christel Borge.

Vinneren kåres 15. september

Hvem som går til topps i konkurransen blir avgjort 15. september under Boligmesse på Telenor Arena. Jurymedlem Ramstad fra Byggenæringens landsforening innrømmer at juryen har en vanskelig jobb foran seg.   

– Det er 22 meget sterke kandidater som er i finalen, men til slutt må vi ta en avgjørelse om hvem som skal gå helt til topps. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med finalistene de neste ukene og er sikker på at vi finner en verdig vinner til slutt, sier Anette Ramstad i Byggenæringens landsforening.

Finalistene innen hver bransje:

Lærling 

Rannveig Johanne Hugdal, Trondheim

Ole Kristian Hugøy, Flora

Ole Einar Mehus, Ullensaker

Murer

Tommy Øiongen, Nord-Odal

Kenneth Løken, Arendal

Kenneth Eriksen, Bergen

Maler

Johnny Jensen, Andebu

Ronny Enger, Nøtterøy

Marju Susanna Ballo, Vadsø

Tore Kleppe, Os

Snekker / tømrer

Terje Gangstø, Arna

Jonas Andre Fjeld, Kongsvinger

Linda Jensen, Halden

 Elektriker

Frank Dåbu, Arendal

Tore Lambrechts, Sandnes

Trygve Borge, Arna

Ole Kristian Svarstad, Sykkylven

Rørlegger

Hussain Fares,Oslo

Jesper Falkenberg Paaske, Sykkylven

Robin Sæther, Steinkjer

Åpen kategori: andre bransjer

Jon Erik Sommer, glassmontør, Alstahaug

Lars Martin Skovly, kuldemontør, Fredrikstad

Mer informasjon:

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra mobilselskapet Dipper og Mittanbud og gjennomføres i samarbeid med Byggenæringens landsforening (BNL), Mesterbrev, Volkswagen Nyttekjøretøy, Samsung, TOOLS, Jotun, Boligmessen, Loyds, Hultafors og Epoq.

Målet med kampanjen er å skape stolthet og positivt engasjement for håndverkeryrket. Kampanjen gjennomføres for andre gang, og i fjor ble Sveinung Tofteland fra Søgne kåret til Norges Hyggeligste Håndverker.

Vinneren kåres av en fagjury under Boligmessen på Telenor Arena lørdag 15. september. Kriteriene for å vinne er en kombinasjon av faglig dyktighet, service og gode kundeopplevelser. I tillegg til å kåre Norges Hyggeligste Håndverker, skal det i år også kåres vinnere innenfor de individuelle bransjene: lærling, murer, maler, snekker/tømrer, elektriker, rørlegger og en åpen kategori.

Les mer på http://norgeshyggeligstehaandverker.no/

Kontaktpersoner:

  • Anette Ramstad, politisk rådgiver BNL. Mob: 454 24 223 /
  • Christel Borge, administrerende direktør, Dipper. Mob: 900 60 869 /