Hopp direkte til innhold

Informasjonskapsler

Om informasjonskapsler 

Vi bruker informasjonskapsler (Cookes) og lignende teknologier, som f.eks. piksler på våre nettsider og andre digitale tjenester.

En informasjonskapsel er en tekstfil som inneholder en liten mengde informasjon som et nettsted kan sende til nettleseren din. Filen kan lagres på enheten som et anonymt merke som identifiserer enheten, men ikke deg.

Våre nettsteder bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen og samle inn informasjon om bruksmønstre og interesser. Vi bruker også denne informasjonen til å vise annonser som er relevante for deg, samt for analyseformål.

Du kan slå av de fleste informasjonskapslene i nettleseren din, men vær klar over at nettsidene våre da kanskje ikke fungerer som forventet.

Du finner linker til instruksjoner for de vanligste nettleserne under. Der hvor det ikke finnes norske veiledninger har vi linket til de engelske.

 

 Om piksler

Et pikselmerke er et usynlig merke som vi kan plassere på innhold på nettstedene våre. Når du ser på innholdet, registrerer pikselmerket besøket. Pikselmerket brukes sammen med informasjonskapsler, og dersom du slår av disse, oppdager pikselmerket bare et anonymt besøk på nettstedet.

En 'smart piksel' er en liten grafikkfil som inneholder en unik identifikator som er innebygd i en e-post. Vi kan bruke smarte piksler i våre e-postkampanjer eller nyhetsbrev. De tillater oss å spore om e-posten ble åpnet, og å registrere f, eks hvilke ting man har klikket på i kampanjeinnholdet.

Dersom man har satt e-postklienten til ikke å laste ned bilder automatisk, vil ikke eventuelle piksler følge med. Om man aktivt laster ned bildene vil også pikslene følge med.

Under følger en oversikt over hvilke typer informasjonskapsler som benyttes, samt informasjon om hvordan de eventuelt kan blokkeres.

 

Type informasjonskapsel

Hvem plasserer den

Formål

Hvordan blokkere

Teknisk nødvendige informasjonskapsler

Talkmore

Telenor

Er nødvendige for at nettsidene våre skal fungere når du navigerer rundt.

Kan ikke blokkeres

Funksjonelle informasjonskapsler

 

Talkmore

Telenor

Zendesk / Zopim

Lagrer valg du har tatt når du navigerer på våre nettsider for å bevare innstillinger til neste gang du er innom siden

 

 

 

Du kan selv blokkerer denne type informasjonskapsler, men vær oppmerksom på at nettsiden ikke nødvendigvis vil fungere som forventet

Informasjonskapsler for analyseformål

 

Doubleclick.net / Google

LuckyOrange

HotJar

Hjelper oss å forstå hvordan nettsidene våre blir brukt, og for å måle hvor effektive våre markedsførings-
kampanjer er.
De kan også brukes for å tilpasse nettsidene våre til deg basert på valg du tidligere har tatt.

 

Du kan selv melde deg ut fra denne type innsamling hos den som plasserer informasjonskapselen ved å følge lenken under:

Google Analytics Opt Out-verktøy

 Lucky Orange Opt Out-verktly

HotJar Opt-Out verktøy

 

 

Spesielt om annonsestyring  

I tillegg benytter Telenor verktøy for styring av annonser og til å holde oversikt over trafikk fra betalte tjenester. Dette er verktøy som Telenor og Telenors mediebyrå benytter, og datainnsamlingen fra disse er regulert av kommersielle avtaler mellom mediebyrå og verktøyleverandør. Følgende verktøy benyttes:

Avmelding fra verktøyene kan skje her: